Curs autorizat de ANC (Autoritatea Națională de Certificări) cod COR 5122.2.1, nivel II.
Diplome de absolvire eliberate de MINISTERUL MUNCII, MINISTERUL EDUCAȚIEI și ANC.
Competențe și cunoștințe transferate în timpul orelor de teorie și practică:
UNDE SE ȚINE PARTEA TEORETICĂ A CURSULUI DE BUCĂTARI?
Locație pregătire teoretică: sediul LOGICS, str. Cezar Bolliac, nr.6, etaj 1, sector 3, București.
Acces transport în comun:
CARE ESTE ORARUL DE CURS PENTRU PARTEA TEORETICĂ?
Programul pregătirii teoretice pentru un curs de bucatari se stabilește de comun acord cu toți cursanții astfel încât prezența acestora la curs să fie în număr cât mai mare.
CUM SE DESFĂȘOARĂ PREGĂTIREA PRACTICĂ LA CURSUL DE BUCĂTARI?
Programul stagiului de practică diferă în funcție de natura activității prestate de agentul economic: bucătărie a la carte, catering, fast-food etc. Cum alimentația publică este un domeniu cu program de lucru inclusiv în weekend, există posibilitatea ca orele de practică să se desfășoare și în zilele de sâmbătă și duminică.
Odată agreat stagiul de practică, cursantul își asumă responsabilitatea de a se prezenta la agentul economic în intervalul de timp agreat.
Cursanții vor fi integrați în activitatea de zi cu zi a unității și vor urma un program asemănător angajaților pentru a se obișnui și cu fluxul de producție și cu munca în echipă. În cadrul stagiului, cursanții au ocazia să aplice informațiile teoretice, să exerseze anumite acțiuni specifice unui bucătar și să învețe modul de preparare pentru diferite rețete.
Partenerii la care se desfășoară pregatirea practica sunt agenți economici autorizați deopotrivă unități hoteliere și restaurante (de ex. Hotel Hilton, Hotel Double Tree, restaurant Cocoșu Roșu, restaurant Quattro Stagioni, restaurant La Gargantua etc.)
CINE ESTE LECTORUL?
SASU IOANA
Experiență:
1977 - Prezent: Profesor turism și alimentație publică, Liceul Economic ,,Viilor”
2004 - Prezent: Formator cursuri de alimentație publică și turism, LOGICS. Centru de Pregătire Profesională
- Preparator pentru Concursul Național Maître d’ Hotel
- Formator și evaluator CNFPA
- Elaborare programe școlare pentru alimentație publică, curriculum pentru Program Phare, SPP-SAM nivel 1,2,3.
- Maistru instructor
- Metodist ISMB
CINE SUNT CURSANȚII NOȘTRI?
Cursanții centrului LOGICS se împart în două categorii:
- persoane din diverse categorii sociale și de vârste diferite care se înscriu pe cont propriu pentru a învăța o nouă meserie sau pentru a-și consolida noțiunile deja dobândite la locul de muncă (persoane care lucrează deja ca ajutor de bucătar sau bucătar).
- angajați ai agenților economici care au nevoie de calificare profesională și care se înscriu prin intermediul angajatorului (printre agenții economici care aleg să își califice personalul la centrul nostru se numără restaurant Mezze, cafeneaua Gloria’s Jeans, restaurant Cocoșu Roșu, Hotel Dacia etc).
AVANTAJELE ÎNSCRIERII LA CURSUL DE BUCĂTARI ÎN CADRUL LOGICS
După absolvirea cursului, persoanele care doresc să se angajeze sunt recomandate la diverse restaurante și hoteluri partenere.
Cursanții care se dovedesc a fi responsabili și abili în bucătărie sunt angajați direct de agenții economici în cadrul cărora se desfașoară pregătirea practică (Hotel Hilton, Hotel Double Tree, restaurant Cocoșu Roșu, restaurant Quattro Stagioni, restaurant La Gargantua etc.)
De asemenea, calificarea vă este recunoscută și în strainătate. Centrul Logics vă poate elibera direct și contra cost o diplomă internațională, deja tradusă în engleză.
Cursurile sunt autorizate ANC (Autoritatea Națională de Certificări) cod COR 5122.2.1, nivel II.
DOCUMENTE PENTRU ÎNSCRIERE
Pentru înscrierea la cursul de Bucătari, trebuie să fiți absolvent de 10 clase și să prezentați următoarele acte:
· aviz din partea medicului de familie cu mențiune „clinic sănătos”
· copie CI
· copie certificat de naștere
· copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
· copie certificat studii
CUM SE FACE PLATA?
Valoarea cursului se poate achita în rate. Este necesar ca la înscriere să se achite 50 de lei taxă de înscriere plus prima rată lunară.
Cursantul stabilește de comun acord cu reprezentanții școlii data la care va achita ratele. Este esențial ca suma să fie achitată integral până la finalul cursului, altfel nu se intră în examen.
Esti interesat de curs? Lasa-ne datele tale de contact si te vom suna noi. In acest moment are loc completarea clasei de cursanti.