CURSURI CALIFICARE BUCATAR

Fiecare cursant care urmeaza si sustine examenul pentru cursuri de bucatar va primi o diplomă de calificare atestată de Ministerul Muncii, Ministerul Educației și ANC. 

INFORMATII UTILE CURSURI DE CALIFICARE LOGICS

Curs Bucatar - Competențe și cunoștințe transferate în timpul cursului

  • Comunicarea la locul de muncă
  • Desfășurarea muncii în echipă
  • Aprovizionarea cu materii prime și auxiliare a locului de muncă
  • Întocmirea documentelor specifice produselor alimentare
  • Asigurarea condițiilor igienico-sanitare la locul de muncă 
  • Depozitarea corectă a materiei prime și a produselor finite
  • Prevenirea poluării mediului prin depozitarea greșită a uleiului folosit în bucătărie
  • Cunoștințe cu privire la întocmirea meniurilor
  • Tehnici de preparare și montare a antreurilor calde și reci
  • Tehnici de preparare termică a fripturilor
  • Tehnici de preparare și montare a gustărilor calde și reci
  • Tehnici de preparare a mâncărurilor pe bază de carne 
  • Tehnici de preparare a mâncărurilor pe bază de legume, orez, ouă, paste făinoase
  • Tehnici de preparare a mâncărurilor lichide
  • Tehnici de preparare a dulciurilor (deserturilor) și a fondurilor glace
  • Tehnici de preparare a mâncărurilor pe bază de pește și fructe de mare 
  • Realizarea aluaturilor de bază
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor
  • Tipologia condimentelor
  • Tehnici de așezare a componentelor în farfurie (plating)
Cost: 700 Ron
Durata curs: 18 saptamani

Unde se ține și cum se desfășoară cursul de bucatari?

Pregatirea teoretică (curs bucatar) se desfășoară la sediul nostru din strada Cezar Bolliac, nr.6. Aici puteți ajunge astfel:

  • cu tramvaiul 40 de la Unirii spre Calea Călărașilor până la stația Delea Nouă (apoi mers pe jos 5 minute maxim până la intersecția străzilor Matei Basarab cu Cezar Bolliac);
  • cu metroul până la stația Piața Muncii și apoi mergeți pe jos 10 minute spre strada Matei Basarab, intersecție cu strada Cezar Bolliac.

 

Care este orarul de curs al pregatirii teoretice?

Programul pregătirii teoretice pentru un curs de bucatar se stabilește de comun acord cu toți cursanții astfel încât prezența acestora la curs să fie în număr cât mai mare.
 

Care este programul și cum se desfășoară pregatirea practică?

Programul stagiului de practică diferă în funcție de natura activității prestate de agentul economic: bucătărie a la carte, catering, fast-food etc. Cum alimentația publică este un domeniu cu program de lucru inclusiv în weekend, există posibilitatea ca orele de practică să se desfășoare și în zilele de sâmbătă și duminică.

Odată agreat stagiul de practică, cursantul își asumă responsabilitatea de a se prezenta la agentul economic în intervalul de timp agreat.

Cursanții vor fi integrați în activitatea de zi cu zi a unității și vor urma un program asemănător angajaților pentru a se obișnui și cu fluxul de producție, și cu munca în echipă. În cadrul stagiului, cursanții au ocazia să aplice informațiile teoretice, să exerseze anumite acțiuni specifice unui bucătar și să învețe modul de preparare pentru diferite rețete.

Partenerii la care se desfășoară pregatirea practica sunt agenți economici autorizați, fie unități hoteliere, fie restaurante (Hotel Hilton, Hotel Double Tree, restaurant Cocoșu Roșu, restaurant Quattro Stagioni, restaurant La Gargantua etc.)

 

Cine este lectorul? 

Numele lectorului este Sasu Ioana.

Experiență:

1977 - Prezent: Profesor turism și alimentație publică, Liceul Economic ,,Viilor”

2004 - Prezent: Formator cursuri de alimentație publică și turism, LOGICS. Centru de Pregătire Profesională

- Preparator pentru Concursul Național Maître d’ Hotel

- Formator și evaluator CNFPA   

- Elaborare programe școlare pentru alimentație publică, curriculum pentru Program Phare, SPP-SAM nivel 1,2,3.

- Maistru instructor    

- Metodist ISMB
 

Care sunt clientii nostri?

Pe langă numărul foarte mare de persoane fizice care au ales sa urmeze cursuri de bucatar, am colaborat și cu agenți economici care își califică personalul la noi (restaurant Mezze, cafeneaua Gloria’s Jeans, restaurant Cocoșu Roșu, Hotel Dacia etc.)

 

Avantajele absolvirii cursului de bucatari oferit de Logics?

După absolvirea cursului, persoanele care doresc să se angajeze sunt de cele mai multe ori plasate la restaurante și hoteluri partenere.  

Cursanții care se dovedesc a fi responsabili și abili în bucătărie sunt angajați de agenții economici unde se desfașoară pregatirea practică (Hotel Hilton, Hotel Double Tree, restaurant Cocoșu Roșu, restaurant Quattro Stagioni, restaurant La Gargantua etc.)

De asemenea, ofertele de munca pentru alte tari din Europa sunt in crestere. Va puteti angaja in tari precum: Italia, Spania, Germania etc, beneficiind de salarii la nivel european.

Cursurile sunt autorizate ANC (Autoritatea Națională de Certificări) cod COR 5122.2.1, nivel II.

 

Documente necesare pentru inscriere:

Pentru înscrierea la cursul de Bucătari, trebuie să fiți absolvent de 10 clase și să prezentați următoarele acte:

·        aviz din partea medicului de familie cu mențiune „clinic sănătos”

·        copie CI

·        copie certificat de naștere

·        copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

·        copie certificat studii 
 

Cum se face plata?

Valoarea cursului se poate achita în rate. Este necesar ca la înscriere să se achite 50 de lei taxă de înscriere plus prima rată lunară.

Cursantul stabilește de comun acord cu reprezentanții școlii data la care va achita ratele. Este esențial ca suma să fie achitată integral până la finalul cursului, altfel nu se intră în examen.

Esti interesat de curs? Lasa-ne datele tale de contact si te vom suna noi. In acest moment are loc completarea clasei de cursanti.

Cost: 700 Ron
Durata curs: 18 saptamani
Iti mai recomandam si: