CURSURI CALIFICARE BUCATAR

Curs autorizat de ANC (Autoritatea Națională de Certificări) cod COR 5122.2.1, nivel II.

Diplome de absolvire eliberate de MINISTERUL MUNCII, MINISTERUL EDUCAȚIEI și ANC.

INFORMATII UTILE CURSURI DE CALIFICARE LOGICS

Curs Bucatar - Competențe și cunoștințe transferate în timpul cursului

  • Comunicarea la locul de muncă
  • Desfășurarea muncii în echipă
  • Aprovizionarea cu materii prime și auxiliare a locului de muncă
  • Întocmirea documentelor specifice produselor alimentare
  • Asigurarea condițiilor igienico-sanitare la locul de muncă 
  • Depozitarea corectă a materiei prime și a produselor finite
  • Prevenirea poluării mediului prin depozitarea greșită a uleiului folosit în bucătărie
  • Cunoștințe cu privire la întocmirea meniurilor
  • Tehnici de preparare și montare a antreurilor calde și reci
  • Tehnici de preparare termică a fripturilor
  • Tehnici de preparare și montare a gustărilor calde și reci
  • Tehnici de preparare a mâncărurilor pe bază de carne 
  • Tehnici de preparare a mâncărurilor pe bază de legume, orez, ouă, paste făinoase
  • Tehnici de preparare a mâncărurilor lichide
  • Tehnici de preparare a dulciurilor (deserturilor) și a fondurilor glace
  • Tehnici de preparare a mâncărurilor pe bază de pește și fructe de mare 
  • Realizarea aluaturilor de bază
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor
  • Tipologia condimentelor
  • Tehnici de așezare a componentelor în farfurie (plating)
Cost: 550 Ron
Durata curs: 18 saptamani

PREGATIREA TEORETICA PENTRU CURSUL DE BUCATAR

Locație pregătire teoretică: sediul LOGICS, str. Cezar Bolliac, nr.6, etaj 1, sector 3, București. 

Acces transport în comun:

  • cu tramvaiul 40 de la Unirii spre Calea Călărașilor până la stația Delea Nouă (apoi mers pe jos 5 minute maxim până la intersecția străzilor Matei Basarab cu Cezar Bolliac);
  • cu metroul până la stația Piața Muncii și apoi mergeți pe jos 10 minute spre strada Matei Basarab, intersecție cu strada Cezar Bolliac.

Programul pregătirii teoretice pentru un curs de bucatari se stabilește de comun acord cu toți cursanții astfel încât prezența acestora la curs să fie în număr cât mai mare. Iti recomandam sa participi la modulul teoretic pentru ca te va ajuta sa pui bazele acestei meserii.

!!! Daca lucrezi deja intr-un restaurant si participarea la cursul teoretic nu se poate faceexista posibilitatea de a avea parte de o instruire teoretica personalizata: va avea loc o sedinta initiala de prezentare a materialului de curs, aprofundarea teoretica facandu-se prin studiu individual, la intervale de timp avand loc evaluari si discutii pe baza suportului de curs.


 

PREGATIREA PRACTICA PENTRU CURSUL DE BUCATAR

!!! Daca esti deja angajat la un restaurant, iti vei aduce adeverinta de practica de la locul de munca actual prin care se confirma faptul ca esti angajat. In acest fel NU trebuie sa mai urmezi un stagiu de practica separat. 

Pentru cursantii care nu au experienta in domeniu, programul stagiului de practică diferă în funcție de natura activității prestate de agentul economic: bucătărie a la carte, catering, fast-food etc. Cum alimentația publică este un domeniu cu program de lucru inclusiv în weekend, există posibilitatea ca orele de practică să se desfășoare și în zilele de sâmbătă și duminică.

Odată stabilit stagiul de practică, cursantul își asumă responsabilitatea de a se prezenta la agentul economic în intervalul de timp agreat.

Cursanții vor fi integrați în activitatea de zi cu zi a unității și vor urma un program asemănător angajaților pentru a se obișnui și cu fluxul de producție, cat și cu munca în echipă. În cadrul stagiului, cursanții au ocazia să aplice informațiile teoretice, să exerseze anumite acțiuni specifice unui bucătar și să învețe modul de preparare pentru diferite rețete.
 

PARTENERII LOGICS

Partenerii la care se desfășoară pregatirea practica sunt agenți economici autorizați, fie unități hoteliere, fie restaurante (Hotel Hilton, Hotel Double Tree, restaurant Cocoșu Roșu, restaurant Quattro Stagioni, restaurant La Gargantua etc.)

 

 

Se GARANTEAZA posibilitatea de ANGAJARE dupa efectuarea cursului de bucatar! Compania noastra este in contact cu un numar mare de angajatori, oferindu-va posilibilitatea de a va angaja dupa absolvirea cursului.

 

LECTORUL

SASU IOANA

Experiență:

1977 - Prezent: Profesor turism și alimentație publică, Liceul Economic ,,Viilor”

2004 - Prezent: Formator cursuri de alimentație publică și turism, LOGICS. Centru de Pregătire Profesională

- Preparator pentru Concursul Național Maître d’ Hotel

- Formator și evaluator CNFPA   

- Elaborare programe școlare pentru alimentație publică, curriculum pentru Program Phare, SPP-SAM nivel 1,2,3.

- Maistru instructor    

- Metodist ISMB

 

PROFILUL CURSANTILOR LOGICS

Cursanții centrului LOGICS se împart în două categorii:

- persoane din diverse categorii sociale și de vârste diferite care se înscriu pe cont propriu pentru a învăța o nouă meserie sau pentru a-și consolida noțiunile deja dobândite la locul de muncă (persoane care lucrează deja ca ajutor de bucătar sau bucătar).

- angajați ai agenților economici care au nevoie de calificare profesională și care se înscriu prin intermediul angajatorului (printre agenții economici care aleg să își califice personalul la centrul nostru se numără restaurant Mezze, cafeneaua Gloria’s Jeans, restaurant Cocoșu Roșu, Hotel Dacia etc).

 

AVANTAJELE CURSULUI DE BUCATARI IN CADRUL LOGICS

După absolvirea cursului, persoanele care doresc să se angajeze sunt recomandate la diverse restaurante și hoteluri partenere.  

Cursanții care se dovedesc a fi responsabili și abili în bucătărie sunt angajați direct de agenții economici în cadrul cărora se desfașoară pregătirea practică (Hotel Hilton, Hotel Double Tree, restaurant Cocoșu Roșu, restaurant Quattro Stagioni, restaurant La Gargantua etc.)

De asemenea, calificarea vă este recunoscută și în strainătate. De asemenea, la cerere, Centrul Logics vă poate elibera direct și contra cost diploma internațională a scolii, deja tradusă în engleză, diploma ce este recunoscuta de angajatorii straini.

 
DIPLOMA DE CALIFICARE ESTE ELIBERATA DE MINISTERUL MUNCII, MINISTERUL EDUCAȚIEI și ANC.

 

DOCUMENTELE necesare pentru inscriere:

Pentru înscrierea la cursul de Bucătari, trebuie să fiți absolvent de 10 clase și să prezentați următoarele acte:

·        aviz din partea medicului de familie cu mențiune „clinic sănătos”

·        copie CI

·        copie certificat de naștere

·        copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)

·        copie certificat studii 
 

PLATA CURSULUI

Valoarea cursului se poate achita în rate. Este necesar ca la înscriere să se achite 50 de lei taxă de înscriere plus prima rată lunară.

Cursantul stabilește de comun acord cu reprezentanții școlii data la care va achita ratele. Este esențial ca suma să fie achitată integral până la finalul cursului, altfel nu se poate intra în examen.


CALENDARUL CURSURILOR
In fiecare luna deschidem o noua sesiune de inscrieri. Cursul dureaza 18 saptamani, acoperind atat partea teoretica cat si cea practica. 

Esti interesat de curs? Contacteaza-ne la 0722591439 sau lasa-ne datele tale de contact si te vom suna noi. CLICK AICI

Cost: 550 Ron
Durata curs: 18 saptamani
Iti mai recomandam si: